"De ondersteuning door PSW Werk op de switch-afdeling was voor mij de goede zet.”

Louise doorliep het praktijkonderwijs. Na haar schooltijd liep ze op een paar plekken stage op zoek naar leuk en passend werk. Van jongs af aan wilde ze in de kinderopvang werken. Dat bleek helaas een stapje te moeilijk. “Ik merkte dat het niet ging lukken. Ik ben geen student, ik moet met mijn handen werken. Ik werd heel onzeker dus ik ben overgestapt op plan B. Het was even slikken om mijn droomberoep op te geven, maar het is een goede zet geweest.”

Door goede begeleiding naar zelfstandigheid
“Na een slechte ervaring op een andere plek kwam ik bij de switch-afdeling van de Risse Groep terecht. De jobcoaches van PSW Werk hebben me hier echt goed geholpen. Ik kon bij hen terecht als ik ze nodig had. Dat is belangrijk voor me. Jobcoach Lara: “We hebben in stapjes aan Louises zelfvertrouwen gewerkt. Inmiddels heeft ze haar tweede jaarcontract en werkt ze met een beschut werk indicatie op de assemblageafdeling. Ze heeft ze ons niet meer nodig. Ze wordt op haar afdeling gewaardeerd en hoort er bij. Dat is heel fijn voor haar. Als er nu iets is, lost ze dat zelf op of regelt ze het met haar leidinggevende. Ze is gegroeid in vaardigheden en vooral als persoon. Dat heeft ze heel goed gedaan.” Louise: “Ik kom nu lachend naar mijn werk en ga vrolijk naar huis. Dat komt door mijn doorzettingsvermogen en de begeleiding door de jobcoaches van PSW Werk. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb.”

Super samenwerking
Jeroen van den Tillaar is ontwikkelcoach en leidinggevende van de switch- en assemblageafdeling van de Risse Groep. “Ik heb zelf ervaren hoe het is om na een moeilijke periode weer op te moeten krabbelen. Het kan iedereen gebeuren. De switch-afdeling is een schitterend instrument om de begeleidingsbehoefte van mensen in kaart te brengen. Waar hoort iemand in het participatielandschap en hoe kan ik bijdragen hem/haar daarheen te brengen. Ik vind het mooi om met deze doelgroep om te gaan en er iets voor te kunnen betekenen. De samenwerking met de jobcoaches van PSW Werk is super. Ze zijn kundig en fijne collega’s. We hebben dagelijks contact. Zij doen de individuele trajecten en ik kijk hoog over mee. Maar ik zit dicht op het vuur en verleen zo af en toe hand- en spandiensten. Dat blijf ik leuk vinden. De switch-afdeling en de samenwerking met PSW Werk zijn beide van meerwaarde voor mensen die een steuntje nodig hebben in hun zoektocht naar passend werk en werkgeluk.”


Twee jobcoaches van PSW Werk zijn permanent bij Risse Groep gedetacheerd. Zij begeleiden de werknemers van de switch-afdeling en gaan samen met hen op zoek naar passend werk en welke begeleiding nodig is om dat werk te behouden. De switch-afdeling biedt mensen een prikkelarme werkplek waar ze kunnen onderzoeken welke mogelijkheden iemand op de participatieladder heeft en wat bij hen past. De switch-afdeling is een onderdeel van de goede samenwerking tussen PSW en Risse Groep. Die samenwerking biedt medewerkers de mogelijkheid passend werk en passende begeleiding te vinden en waar nodig gemakkelijk op of af te schalen.