PSW zorg (verstandelijke) beperking begeleid wonen Limburg

“Ik regel mijn huishouden zelf. Dat heb ik allemaal geleerd. Ik krijg twee keer per week een uur begeleiding. We overleggen of alles goed loopt en maken waar nodig samen afspraken. Dat werkt fijn. Met deze begeleiding en naasten in de buurt, wil ik hier wel oud worden!”

Frank Damen, woont zelfstandig met ondersteuning van PSW Thuis

“Het Veiligheidshuis verbindt justitie-, zorg- en gemeentelijke partners om samen een duurzame oplossing te zoeken voor mensen in problemen. Vaak zijn dat mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. PSW denkt als vaste ketenpartner actief en met een open houding mee over welke zorg nodig is en biedt zelf ondersteuning. Een prima samenwerking.”

Pieter van der Heul, manager Veiligheidshuis

“Ik wilde graag een eigen stek hebben in mijn eigen dorp. Eerst had ik 24 uurs begeleiding, uiteindelijk maar twee keer anderhalf uur per week. Ik heb veel geleerd en sta bijna helemaal op eigen benen. Die paar uurtjes begeleiding per week maken mogelijk dat ik dit kan.”

Sergé van den Kerkhoff, woont zelfstandig met ondersteuning van PSW Thuis

“Vooral door lichamelijke problemen heb ik geen gemakkelijke jeugd gehad. Dat heeft mijn wil om zelfstandig te wonen alleen maar versterkt. Ik krijg 2 keer 1,5 uur begeleiding per week. Voor ondersteuning in het huishouden en als ik ergens mee zit. Die gesprekken vind ik heel fijn. De rest doe ik zelf en daar ben ik trots op!”

Ingrid Hecker, woont zelfstandig met ondersteuning van PSW Thuis

“Helemaal zelfstandig wonen kan ik net niet. Voor mij is de begeleiding van PSW Thuis een prima oplossing. Ze ondersteunen me elke dag in huis en met de boodschappen. Ik leer nog steeds bij en maak telkens kleine stapjes. Zo kan ik met mijn beperking toch zelfstandig wonen en daar ben ik trots op!”

Elma Levels, woont zelfstandig met ondersteuning van PSW Thuis