Zoek je werk omdat je graag een baan wilt hebben?

Je staat er niet alleen voor!

Soms is het moeilijk om werk te vinden dat bij je past. Wij kunnen je daarbij helpen. Samen kijken we naar welk werk je graag wil doen. Onbetaald werk is zeker niet voor niks. Je werkt in een ‘gewoon’ bedrijf, je leert er veel, het is leuk, je leert andere mensen kennen en soms kun je zelfs doorgroeien naar een betaalde baan. Samen gaan we op zoek naar een werkplek die bij jou past. PSW Werk zoekt altijd naar mogelijkheden bij bedrijven en organisaties bij jou in de buurt.

Hoe wij werken

Wij gaan samen met jou op zoek naar een werkplek die bij jou past. We onderzoeken eerst welk werk jij écht leuk vindt, waar je goed in bent en wat je belangrijk vindt in je werk. We kijken ook hoe veel begeleiding je nodig hebt op je werk. Misschien heb je eerst nog een scholing of training nodig voor je kunt beginnen. Dat spreken we samen af.

Wij werken met veel bedrijven en organisaties samen. De kans dat wij een goede werkplek voor je vinden is daarom groot. Als we die gevonden hebben, krijg je op je werk ondersteuning van een jobcoach. Als je met een groep in een bedrijf of organisatie gaat werken, is de jobcoach in de buurt en kan die jouw vragen beantwoorden en je ondersteunen. Als je zelfstandig gaat werken, spreek je af hoe vaak de jobcoach langskomt en hoe veel ondersteuning je nodig hebt. Net wat bij jou past. Dat geldt ook voor het tempo waarin we vervolgstappen zetten. PSW Werk zorgt ervoor dat die passen bij jouw ontwikkeling. Jouw wensen staan centraal. Het doel is dat jij zo zelfstandig mogelijk je werk kunt doen en een leuke werkplek hebt waar jij je lekker voelt.

Werkplekken

Iedereen heeft verschillende interesses, kwaliteiten en vaardigheden. Daarom heeft PSW Werk veel verschillende werkplekken. Je kunt gaan werken in een buitenploeg, een klusteam of in een bedrijf bij jou in de buurt. Wij werken samen met bedrijven en organisaties in de volgende branches:

  • onderwijs, kinderopvang en zorg
  • supermarkten en detailhandel
  • tuinbouw en dieren
  • bouw
  • horeca
  • industrie

We kijken naar jouw interesses en gaan dan op zoek naar passend werk.

PSW Werk biedt werkplekken in Noord- en Midden-Limburg en de Westelijke Mijnstreek. Misschien werk je het liefst dicht bij huis of misschien vind je het helemaal geen probleem om met de auto of het openbaar vervoer te reizen om op je werk te komen. Bij het zoeken naar passend werk kunnen we niet met al je wensen rekening houden. We stemmen wel altijd met je af welke afstand tussen wonen en werken voor jou haalbaar is.

Persoonlijke begeleiding

Je wil graag werken, maar het vinden en houden van werk gaat niet vanzelf. Met onze persoonlijke begeleiding lukt het wel. Samen kijken we naar wat je wil, welke mogelijkheden er zijn en wat je wil leren. Misschien kun je best zelfstandig werken, maar heb je weinig ervaring of weet je nog niet wat je leuk vindt. Dan kun je leren in een werkleercentrum van PSW of via het trainingsteam van PSW Werk. Je gaat dan onder begeleiding van een jobcoach met het trainingsteam aan de slag in een bedrijf en leert wat je goed kan, leuk vindt en wat je moeilijk vindt, bijvoorbeeld iets vragen of omgaan met werktijden. Als je er klaar voor bent, zoeken we samen een werkplek. Een jobcoach blijft je ondersteunen, zo lang als nodig is.

Procesbegeleiding

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen en mee kan doen in de maatschappij. Om daarvoor te zorgen, werken we met de participatieladder. De participatieladder geeft aan hoe zelfstandig iemand kan werken. Net als op een echte ladder kun je omhoog klimmen of een stapje terug doen als het nodig is.

Je jobcoach houdt samen met jou in de gaten of de begeleiding nog past bij jouw mate van zelfstandigheid. Heb je genoeg begeleiding, is er meer nodig of juist minder? We kijken steeds of er mogelijkheden zijn om door te groeien of extra ondersteuning te krijgen als dat nodig is. Deze manier van kijken helpt ons om precies bij jou aan te sluiten en je te begeleiden waar en wanneer dat nodig is.

 

PSW Werk

Meer informatie?

Voor al je vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met medewerkers van PSW Werk.

Tel: 0475 – 474485
E-mail: pswwerk@psw.nl

Contact PSW Werk