Re-integratie

Vanuit het UWV naar de re-integratiediensten van PSW

Is het vinden van een (nieuwe) baan nog een stap te ver voor jou? Dan kunnen de re-integratietrajecten van PSW jou misschien helpen. Samen gaan we jouw wensen en mogelijkheden in kaart brengen, om vervolgens tot een duidelijk trajectplan te komen. Dit doen we met jouw arbeidsdeskundige van het UWV en een vaste jobcoach vanuit PSW. Samen gaan we jouw doelen stap voor stap proberen te realiseren.

Voor wie?

Alle modulaire trajecten, de Werkfit en Naar Werk trajecten, worden aangeboden door PSW na doorverwijzing van het UWV. Deze trajecten zijn bedoeld voor mensen die een Wajong-, WIA-, WAO- of ziektewet-uitkering ontvangen.

Waarom kiezen voor de re-integratiediensten van PSW?

Voor alle trajecten geldt dat we maatwerk leveren en het belangrijk vinden dat de uitvoering van ons werk past bij de persoon die we begeleiden. Iedereen is verschillend en heeft iets anders nodig. Er zijn geen pasklare antwoorden en gaandeweg het traject wordt pas duidelijk wat wel/niet past. Tijdens het eerste vrijblijvende contact met een jobcoach/trajectbegeleider zullen we uitleggen wat de mogelijkheden zijn en kunnen we beide aangeven wat we van elkaar verwachten. Je kunt daarna beslissen of je met ons het traject wilt starten. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met PSW Werk.

Procesbegeleiding

Samen met jouw arbeidsdeskundige van het UWV is er besloten om een traject te starten. Jouw arbeidsdeskundige zal contact leggen met een jobcoach van PSW Werk. Deze jobcoach plant met jou een oriënterend gesprek om te bekijken of er een klik is. Als jullie samen dit traject aan willen gaan, zal dit gecommuniceerd worden naar jouw arbeidsdeskundige. Aan de hand van het werkplan van het UWV wordt er een trajectplan opgesteld. Dit wordt met je doorgenomen. Je moet het plan ondertekenen als je het er mee eens bent.

Financiering

De financiering wordt geregeld vanuit het UWV. Hier hoef jij zelf niets voor te doen.

Vormen van re-integratiediensten

Ben je nog niet toe aan een stap binnen de arbeidsmarkt maar wil je graag richting geven aan je leven? Dan kun je voor de modulaire re-integratiediensten van het UWV ook terecht bij PSW Werk. Deze diensten bevatten de volgende modules: Participatie interventie, Bevorderen maatschappelijke deelname, Praktijkassessment en Begeleiding bij scholing.

Participatie interventie

Dit traject is bedoeld om je te ondersteunen bij het verwerken van en het omgaan met belemmeringen in bijvoorbeeld jouw gezondheid, het verliezen van werk of persoonlijke omstandigheden die van invloed zijn op je dagelijkse leven. We gaan samen kijken hoe de situatie nu is en wat je graag zou willen. Weet je nog niet wat je graag zou willen? Geen probleem, dan gaan we dat samen onderzoeken. Het is een laagdrempelig traject waarin alle ruimte is om te ontdekken hoe je weer regie krijgt over je eigen leven en emoties.

We doen dit door met jou in gesprek te gaan. Dit kan thuis maar ook tijdens een wandeling in de natuur. Het kan ook zijn dat je zelf nog ideeën hebt over hoe je de tijd in wilt vullen. Dat is voor iedereen anders. Het doel van deze interventie is dat jij energie krijgt en mogelijkheden gaat zien zodat je weer kunt deelnemen aan een (breder) sociaal netwerk buitenshuis.

Bevorderen van maatschappelijke deelname

Jij wilt weer graag deelnemen aan de maatschappij. Denk aan het doen van vrijwilligerswerk, het hebben van een zinvolle daginvulling of het vergroten van je sociale netwerk. Dit traject helpt je met het verkennen van jouw mogelijkheden. Het is een ontdekkingsreis waarbij we samen kijken wat je wilt en waar je gelukkig van wordt.

Praktijkassesment

Het doel van het praktijkassessment is om inzicht te krijgen in jouw arbeidsvaardigheden. Dit doen we door middel van gesprekken, praktische toetsen en eventueel stages. Zo krijgen we samen een beter inzicht in jouw mogelijkheden en competenties.

Begeleiding bij scholing

Ben jij klaar om de stap te maken naar de arbeidsmarkt maar mis je nog een noodzakelijke scholing voor die ene baan? En is het al een tijdje geleden dat je in de schoolbanken hebt gezeten? Of vind je de combinatie school en privé erg lastig? Wij kunnen je begeleiden tijdens deze scholing zodat je uiteindelijk tot een succesvol resultaat komt en je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Als je klaar bent voor de stap richting de arbeidsmarkt, kunnen de volgende twee trajecten vanuit het UWV worden ingezet.

Werkfit

Tijdens een Werkfit traject gaan we je werknemersvaardigheden versterken, jouw persoonlijke effectiviteit verbeteren en de arbeidsmarktpositie in beeld brengen. Wat vind je leuk? Waar ben je goed in en is daar op dit moment voldoende werk in? Eventuele passende stages en/of vrijwilligerswerk kunnen hierbij worden ingezet. Hiermee doe je namelijk ervaring op en krijg je nog beter in beeld waar je goed in bent en wat (niet) goed bij je past. Zo kunnen we actief op zoek gaan naar een passende werkplek voor jou.

Naar werk

Tijdens het traject ‘Naar werk’ gaan we samen op zoek naar een voor jou passende en betaalde werkplek.

Meer informatie?

Voor al je vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met medewerkers van PSW Werk.

Tel: 0475 – 474485
E-mail: pswwerk@psw.nl

Contact PSW Werk