Hoe en waar kun je bij PSW wonen?

PSW heeft kleinschalige woonbegeleidingscentra met 2,3 of 4 huiskamers van elk 6-8 bewoners. De bewoners hebben allemaal een eigen een appartement, studio of kamer. De grootte van de appartementen en gezamenlijke ruimten (huiskamer, keuken, terras, tuin) verschilt per woonbegeleidingscentrum. Bewoners richten hun appartement naar eigen smaak in en kiezen samen met hun medebewoners de inrichting van de gezamenlijke ruimten. Bijna alle appartementen hebben een eigen sanitaire ruimte met toilet en douche, veel appartementen hebben een eigen keukenblok. Enkele woonbegeleidingscentra zijn geheel en enkele gedeeltelijk ingericht en aangepast voor mensen met een ernstig verstandelijke beperking. De aangepaste sanitaire ruimten worden daar meestal gedeeld door twee bewoners. De woonbegeleidingscentra liggen verspreid over Noord- en Midden-Limburg.

Onze woonbegeleidingscentra zijn goed onderhouden, modern en sfeervol ingericht en voldoen aan de wet- en regelgeving. PSW heeft aandacht voor duurzaam bouwen en wonen, onze jongste woonbegeleidingscentra zijn volledig duurzaam (BENG) gebouwd. Alle woonbegeleidingscentra liggen midden in de woonwijk en hebben een sterke lokale verankering. 

 

Bekijk hier al onze woonlocaties

Folders Wonen

Hier vind je de folders over wonen. Klik hieronder op 'Bekijk alle downloads' voor alle overige folders.

PSW Wonen

PSW Wonen

Algemene folder over wonen in een woonbegeleidingscentrum (WBC)

Cliënten en verwanten
PSW Dagbesteding
PSW Junior
PSW Thuis
PSW Werk
PSW Wonen

Flyer Ondersteuning door PSW

Informatie over hoe PSW jou ondersteuning biedt, de verwachtingen naar elkaar en de centrale rol van het ondersteuningsplan.

Cliënten en verwanten
PSW Dagbesteding
PSW Junior
PSW Thuis
PSW Werk
PSW Wonen

Leveringsvoorwaarden WLZ

Leveringsvoorwaarden bij de overeenkomst (het ondersteuningsplan) tussen cliënt en PSW.
Voor cliënten Wlz (Wet langdurige zorg)

PSW Wonen

Wie betaalt wat

Kostenverdeling tussen cliënt en PSW voor cliënten met een zorgzwaartepakket die wonen in een woonbegeleidingscentrum van PSW.

PSW Dagbesteding
PSW Thuis
PSW Vrije tijd
PSW Wonen

Aanbod Vrije Tijd

PSW biedt een gevarieerd aanbod aan gespecialiseerde vrijetijdsactiviteiten.