“Het belangrijkste is dat teamleider en begeleiding op basis van wederzijds respect en vertrouwen met ouders/verwanten werken. Dat zorgen en zaken die beter kunnen, bespreekbaar zijn. We hebben samen een gedeelde zorg, begeleiders dienen ouders/verwanten daarin hún plek te geven, maar andersom zeker ook!”  

Twee moeders vertellen

Bekijk mijn verhaal

“Ik woon in een appartement en onderhou dat zelf. Dat lukt me goed. Ik krijg ondersteuning van PSW bij het koken en de verzorging. Ik werk overdag en heb als hobby’s tekenen, dansen en sporten. Ik zie slecht, dus als ik daar in het donker naar toe ga, helpt PSW mij. Maar wat ik alleen kan, doe ik alleen.”

Thea Winkelmolen, woont grotendeels zelfstandig

“Ik wilde graag over het park kijken en heb daarom dit appartement gekozen. Ik was snel gewend en vind het nog steeds fijn om hier te wonen. Ik ben graag op mijn eigen kamer en als ik anderen wil zien, ga ik gezellig naar de huiskamer. Ik ben trots dat ik mijn eigen voordeursleutel heb!”

Petra Verrijt, woont en werkt bij PSW

“Het was moeilijk om thuis weg te gaan, maar omdat ik veel verzorging nodig heb ging het niet anders. Ik woon graag in het WBC. Ik heb leuke medebewoners en we gaan zo veel mogelijk op stap, naar het dorp, een feest of op uitstapje. Ik heb een mooie kamer waar ik me thuis voel en lekker muziek kan draaien.”

Patrick Verkoelen, woont en werkt bij PSW

“Het kostte een traantje maar deze stap is goed voor het hele gezin. Twan woont nu in een omgeving met leeftijdsgenoten. Zijn broer en zussen blijven net zo zeer bij hem betrokken als voorheen. Wij blijven dichtbij en helpen mee in zijn nieuwe huis. Wij zijn blij dat we deze kans bij PSW met beide handen hebben aangegrepen. 

Nellie en Theo, ouders van Twan

Bekijk mijn verhaal

“Ik heb suikerziekte. Daar heb ik mee leren leven. Ik spuit zelf, dat is handig. Ik eet gezond, fitness veel en zorg dat ik mijn dag goed indeel met werk en vrije tijd. Begeleiding helpt me als dat nodig is. Ze zijn trots op mij dat ik mijn suiker zo goed onder controle heb. Dat ben ik zelf ook!”

Mark Seijkens, woont en werkt bij PSW