PSW junior

Hoe we (samen)werken

Opvoeden van een kind met ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen is niet altijd gemakkelijk. Daarom kunnen ouders bij ons terecht voor alles dat bij de opvoeding en verzorging van belang is. Ouders zijn ervaringsdeskundigen bij uitstek. Samen met onze professionaliteit kunnen we de best mogelijke ondersteuning aan een kind geven. Wij bieden altijd maatwerk: thuis, op de kinderopvang, op school of bij vrije tijd activiteiten. Per kind en gezin bekijken we wat de behoefte is en hoe we daar een passend antwoord op kunnen bieden. Ons doel is dat elk kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen en we willen ouders versterken en ontlasten.

Ondersteuning op maat

Op de eerste plaats luisteren we goed naar de ouders. Om welk kind gaat het en wat maakt hem of haar bijzonder? Welke zorgen of vragen zijn er? We werken resultaatgericht en zetten altijd die ene stap extra. Bovendien doen we wat we beloven. Onze medewerkers hebben veel kennis en expertise en werken met professionele methoden en verschillende therapieën om de ontwikkeling van een kind te stimuleren. Voor elk kind wordt een individueel plan gemaakt. In dat plan wordt het doel van de persoonlijke verzorging, begeleiding en/of behandeling vastgelegd en de manier waarop dat wordt aangepakt. Tijdens de evaluatie bekijken we samen of de afgesproken doelen zijn behaald.

Krachten bundelen

We werken nauw samen met vele zorgpartners om elk kind een passende plek te bieden. De beste kwaliteit begeleiding en/of behandeling bieden, vraagt om het bundelen van krachten. Wij realiseren ons dit als geen ander. De ouders hebben de regie. Zij zijn de ervaringsdeskundigen, wij de professionals. Per kind en gezin bekijken we wat de ondersteuningsbehoefte is en hoe wij hierin kunnen bijdragen of waar samenwerking nodig is. Wij zijn in staat om tot innovatieve en creatieve oplossingen te komen. Regulier waar kan, speciaal waar nodig. Daarbij werken we altijd kind nabij en in samenwerking met betrokken partners. 

Onze passie kent geen beperkingen

Wij willen de belangrijke taak om voor een kind te zorgen en te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling graag oppakken. Dat doen wij met veel kennis, vaardigheden en creativiteit, maar vooral met passie en bezieling. Iedere dag zetten we ons in bij gezinnen thuis, op school, de kinderopvang of bij een vereniging. Onze medewerkers zijn echte professionals in hun vakgebied en bekend met vele zorgvormen en methodieken.

Kosten

De kosten van de persoonlijke verzorging, begeleiding en/of behandeling worden vergoed, als het CJG of een gezinscoach een toewijzing heeft gegeven of wanneer het CIZ toegang heeft geregeld.

Voor telefonisch advies of om een afspraak te maken, kun je rechtstreeks en vrijblijvend contact opnemen met de regioleider in jouw regio.