Zoek jij betaald werk?

Op zoek naar jouw talent

PSW Werk is er van overtuigd dat iedereen talenten heeft. Wij doen er alles aan om samen met jou te onderzoeken welk werk jij écht leuk vindt, waar je goed in bent en wat je belangrijk vindt in je werk. Wij denken in kansen en kijken naar wat (wel) kan. Wij helpen je bij het vinden van een baan die bij je past. Een baan die aansluit bij jouw talenten en bij wat jij leuk vindt. Dan zit je lekker in je vel, kun je je verder ontwikkelen en misschien wel je eigen salaris verdienen. Samen bouwen we aan jouw toekomst.

Hoe wij werken

Als je betaald werk doet, werk je individueel en dus behoorlijk zelfstandig. Wij gaan samen met jou op zoek naar een baan die bij jou past. We onderzoeken eerst welk werk jij écht leuk vindt, waar je goed in bent en wat je belangrijk vindt in je werk. Misschien heb je nog eerst een scholing of training nodig voor je kunt beginnen. Dat spreken we samen af.

Wij werken met veel bedrijven en organisaties samen. De kans dat wij een goede baan voor je vinden is daarom groot. Als we die gevonden hebben, krijg je op je werk ondersteuning van een jobcoach. Hoe vaak de jobcoach langskomt en hoe veel ondersteuning nodig is, bepalen we samen met jou. Soms zijn we er vaak, soms blijven we juist op de achtergrond. Net wat bij jou past. Dat geldt ook voor het tempo waarin we vervolgstappen zetten. PSW Werk zorgt ervoor dat die passen bij jouw ontwikkeling. Jouw wensen staan centraal. Het doel is dat jij uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk werkt en, als het mogelijk is, gaat werken voor een salaris.

 

Werkplekken

Iedereen heeft verschillende interesses, kwaliteiten en vaardigheden. Daarom werken mensen van PSW Werk op heel verschillende werkplekken. Je kunt werken in een fabriek of buitenploeg, in een ziekenhuis of in de horeca. Misschien past het onderwijs, de zorg of de gemeente beter bij je? Wil je graag in een branche werken die hier niet bij staat? Neem gerust contact met ons op. Wij werken met veel bedrijven en organisaties samen. Ons brede aanbod zorgt ervoor dat er altijd een baan tussen zit die jou op het lijf geschreven is.

PSW Werk biedt werkplekken in Noord- en Midden- Limburg en de Westelijke Mijnstreek. Misschien werk je het liefst dicht bij huis, of misschien vind je het helemaal geen probleem om met de auto of het openbaar vervoer te reizen om op je werk te komen. Bij het zoeken naar passend werk kunnen we niet met al je wensen rekening houden. We stemmen wel altijd met je af welke afstand tussen wonen en werken voor jou haalbaar is.

 

Persoonlijke begeleiding

Je wil graag werken, maar het vinden en houden van werk gaat niet vanzelf. Met onze persoonlijke begeleiding lukt het wel. Samen kijken we naar wat je wil, welke mogelijkheden er zijn en wat je wil leren. Misschien kun je best zelfstandig werken, maar heb je weinig ervaring of weet je nog niet wat je leuk vindt. Dan kun je leren in een trainingsteam van PSW Werk. Je gaat onder begeleiding van een jobcoach met het trainingsteam aan de slag in een bedrijf en leert wat je goed kan, leuk vindt en wat je moeilijk vindt, bijvoorbeeld iets vragen of omgaan met werktijden. Als je er klaar voor bent, zoeken we samen een werkplek. Een jobcoach blijft je dan ondersteunen, zo veel en lang als nodig is.

Afspelen

Trainingsteam PSW Werk: Dilano

Procesbegeleiding

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen en mee kan doen in de maatschappij. Om daarvoor te zorgen, werken we met de participatieladder. De participatieladder geeft aan hoe zelfstandig iemand kan werken. Net als op een echte ladder kun je omhoog klimmen of een stapje terug doen als het nodig is.

Je jobcoach houdt samen met jou in de gaten of de begeleiding nog past bij jouw mate van zelfstandigheid. Heb je genoeg begeleiding, is er meer nodig of juist minder? We kijken steeds of er mogelijkheden zijn om door te groeien of, als dat nodig is, extra ondersteuning te krijgen. Deze manier van kijken helpt ons om precies bij jou aan te sluiten en je te begeleiden waar en wanneer dat nodig is.

 

PSW Werk

Meer informatie?

Voor al je vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met medewerkers van PSW Werk.

Tel: 0475 – 474485
E-mail: pswwerk@psw.nl

Contact PSW Werk