PSW nieuws

CrossCare: Samenwerking voor nieuwe dingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

woensdag 17 april 2024

De zorg wordt steeds drukker. Daarom is het belangrijk om nieuwe ideeën te gebruiken om de zorg beter te maken. Het CrossCare-project is een samenwerking tussen drie zorgorganisaties van Samenkr8 en Thuisleefgroep. We willen het leven van mensen met een verstandelijke beperking beter maken en zorgen dat het werk van de zorgmedewerkers minder zwaar wordt. Door samen te werken en Innovaties te proberen, maken we de VG-Thuisleefbieb. Dat is een plek waar we nieuwe innovaties bedenken, testen, gebruiken en laten groeien. Zo streven we moeilijke problemen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking aan te pakken met nieuwe technologieën. 

Samenwerken is heel belangrijk
Het CrossCare-project werkt samen met het bedrijf Thuisleefgroep en andere zorgorganisaties. Zo kunnen we samen slimme oplossingen bedenken die goed werken voor mensen met een verstandelijke beperking. Door samen te werken maken we een VG-Thuisleefbieb die echt helpt. Hierdoor kunnen mensen zelf meer doen en kunnen de mensen die voor hen zorgen makkelijker hun werk doen. 

Wat is de VG-Thuisleefbieb?
De VG-Thuisleefbieb is niet zomaar een bibliotheek. Het is een plek waar zorgmensen en mensen met een verstandelijke beperking nieuwe apps en hulpmiddelen kunnen vinden. Hier kun je niet alleen kijken, maar ook zelf proberen hoe dingen werken. Zo kunnen we beter kiezen wat het beste is voor elke persoon. Dat betekent dat de zorg beter wordt en dat het minder werk is voor de mensen in de zorg. 

De toekomst van CrossCare: Meer en beter
We willen niet alleen dat de VG-Thuisleefbieb goed werkt bij onze organisaties, maar ook bij andere. Zo kan iedereen betere zorg krijgen. Dit zorgt voor veel meer informatie over zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. En het zorgt ervoor dat nieuwe zorghulpmiddelen beter gebruikt kunnen worden. Dat is goed voor iedereen die zorgt en voor de mensen die zorg nodig hebben. 

Contact opnemen

Heb je een vraag? Of ben je op zoek naar advies of informatie? Onze medewerkers staan klaar en helpen je graag.

Bel ons
Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer:
0475 – 474400

Mail ons
info@psw.nl