Vrije tijd & vakanties

Voor veel mensen met een verstandelijke beperking is het inrichten van de vrije tijd of vakantie niet gemakkelijk. Ons streven is dat onze cliënten met vrije tijdsactiviteiten en vakanties aansluiten bij de reguliere mogelijkheden in hun directe leefomgeving. Reguliere verenigingen of vakanties zijn echter meestal niet ingericht voor mensen met beperking, vaak vinden zij er dus  moeilijk aansluiting. Daarom biedt PSW een gevarieerd aanbod aan gespecialiseerde vrijetijdsactiviteiten en vakanties, zowel voor cliënten van PSW als voor mensen die (nog) bij hun ouders/verwanten wonen. Bewoners van de woonbegeleidingscentra en cliënten van PSW Thuis kunnen elkaar daarnaast ontmoeten in verschillende trefcentra van PSW en daar aan activiteiten deelnemen. Vrijwel alle vrijetijdsactiviteiten worden verzorgd en begeleid door vrijwilligers, onder verantwoordelijkheid van een beroepskracht.

Vrije tijd

Vaste activiteiten
De wens van de cliënten is het uitgangspunt bij alle activiteiten. In eerste instantie wordt altijd gekeken of een cliënt bij een lokale vereniging of activiteiten terecht kan. Daarnaast biedt PSW een vast programma met activiteiten.

 • Donderdagavondclub
  Een vrijetijdsclub voor volwassenen op donderdagavond van 19.30 -21.30 uur, in Activiteitencentrum PSW Pappelhof in Roermond.
 • Woensdagavondclub Weert
  Een vrijetijdsclub voor volwassenen met een lichte verstandelijke beperking, elke woensdagavond van 19.00 – 22.00 uur, in PSW Creatief Centrum in Weert.
 • Soos Moesel
  Een vrijetijdsclub voor volwassenen eens in de twee weken (even weken) op woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur, in clubgebouw De Stegel in Weert.
 • Soos Walhalla
  Een vrijetijdsclub voor volwassenen eens in de twee weken (oneven weken) op woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur, in Activiteitencentrum PSW ‘t Zonnehuis in Weert.
 • Fitness
  Vanaf 18 jaar. Training op basis van een individueel programma, elke maandag en donderdagavond van 19.30 – 20.30 uur, in Baexheimerhof in Baexem.
PSW vrije tijd

Donderdagavondclub

Fitness

Vakantie

Er even lekker tussenuit met de vakantiemogelijkheden van PSW!

Bekijk de mogelijkheden in de vakantiebrochure 2024.
Aanmelden kan via de knop aanmeldformulier.

PSW vakantieprogramma 2024 Aanmeldformulier vakantie
PSW vakantie