(Mede)zeggenschap bij PSW

PSW is ontstaan vanuit vragen van cliënten en hun ouders en heeft (mede)zeggenschap en participatie van cliënten en ouders/verwanten vanaf het begin hoog in het vaandel staan en gestimuleerd. Werken in de driehoek cliënt-ouder/verwant/netwerk-professional is één van de pijlers van DE TAAK (de missie/visie) van PSW. Gezamenlijk onderhouden we een medezeggenschap die gebaseerd is op een open en kritische dialoog. Of er nu sprake is van formele medezeggenschap of niet, PSW wil altijd het gesprek aangaan met cliënten en hun ouders/verwanten/vertegenwoordigers over de zorg en ondersteuning met als doel deze te verbeteren.

  • Wil je weten hoe PSW de medezeggenschap geregeld heeft?
    Lees dan de folder ‘Medezeggenschap voor en door cliënten en ouders/verwanten’ (alle ‘documenten medezeggenschap’ vind je onderaan deze pagina).
  • Heb je als ouder/verwant/vertegenwoordiger interesse om zitting te nemen in een van onze lokale ouder/verwantenraden of wil je meer informatie?
    Lees dan de ‘Handleiding medezeggenschapsregeling’. Daarin staat per sector meer praktisch uitgewerkt hoe de medezeggenschap bij PSW georganiseerd is.
  • Je kunt hieronder ook onze formele ‘medezeggenschapsregeling’ lezen.

Meedoen?
PSW is altijd op zoek naar cliënten en ouders/verwanten die willen meedenken, meepraten en meebeslissen over de gezamenlijke belangen van onze cliënten. Iets voor jou? Neem dan contact op met een van de leden van de lokale raad of de teamleider. Om mee te doen in een lokale raad is geen speciale deskundigheid vereist. Betrokkenheid en een positief kritische houding als cliënt of ouder/verwant bij PSW en de zorg- en dienstverlening zijn voldoende! Voor de centrale ouder/verwantenraad (COVR) is een profielschets vastgesteld op basis waarvan leden gekozen en benoemd kunnen worden. Je kunt de profielschets bij de lokale raad of teamleider opvragen als je interesse hebt.

 

Documenten medezeggenschap

Cliënten en verwanten

Medezeggenschap voor en door cliënten en ouders/verwanten (folder)

Meedenken, meepraten, meebeslissen over de zorg-en dienstverlening van PSW op individueel, centrum- en stichtings-niveau.

Cliënten en verwanten

Handleiding-medezeggenschapsregeling

Praktische handleiding en uitwerking van de medezeggenschap bij PSW.

Cliënten en verwanten
Organisatie

Medezeggenschapsregeling PSW

Formele medezeggenschapsregeling van PSW.

Cliënten en verwanten
Organisatie

Profielschets Centrale ouder/verwantenraad PSW