Over PSW

De oprichting van PSW in 1955 was een antwoord op vragen van enkele ouders met een kind met een verstandelijke beperking. Ouders die graag ondersteuning voor hun kind wilden in de eigen omgeving, kleinschalig en zo veel mogelijk ín de samenleving en niet daarbuiten. Sinds 1955 is PSW gestaag gegroeid, steeds op vraag van mensen die door PSW ondersteund wilden worden. Aanvankelijk bij dagbesteding, al snel ook bij wonen en vrije tijd en later onderwijs en werk. De lokale verankering, het meedoen in de eigen omgeving en de betrokkenheid van ouders/verwanten en netwerk bij de ondersteuning zijn voor ons heden ten dage nog net zo actueel en belangrijk als destijds bij de oprichting van PSW.

Ieder jaar weer geven cliënten, ouders, samenwerkingspartners en medewerkers aan bijzonder tevreden te zijn met de diensten van PSW. Dat is gebaseerd op onze continue focus op de cliënten, onze oprechte betrokkenheid en de integriteit van ons handelen. Zoals omschreven in DE TAAK, al 70 jaar onze visie en missie.

Vooruitstrevend… maar altijd met beide benen op de grond en aanspreekbaar op het resultaat. Door deze ‘no nonsens’ mentaliteit zijn we uitgegroeid tot een organisatie voor ongeveer 2300 cliënten met een (verstandelijke) beperking of andere ondersteuningsvraag, met 450 vrijwilligers en 1250 medewerkers in Midden- en Noord-Limburg en de Westelijke Mijnstreek.

Onze passie kent geen beperkingen

PSW biedt zorg en ondersteuning van goede kwaliteit aan kinderen, jongeren en volwassenen met een (verstandelijke) beperking of andere ondersteuningsvraag. Onze missie en visie zijn vastgelegd in DE TAAK met als belangrijkste uitgangspunten:

  • regie over het eigen leven
  • onze begeleiding is maatwerk
  • werken in de driehoek
  • meedoen in de lokale samenleving
  • uitgaan van mogelijkheden en vaardigheden
  • professionele en betrouwbare organisatie
Bekijk alle mogelijkheden

PSW

Begeleid wonen Limburg PSW
Begeleid wonen Limburg PSW

Onze medewerkers maken het verschil

De cliënt staat centraal is voor ons meer dan een mooi gezegde. Wij zien het niet alleen als onze taak om elke cliënt steeds een passende oplossing te bieden. Het zit in het bloed van iedere medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en handelen. Onze medewerkers zijn inlevend, kundig, betrokken en tonen eigenaarschap. Om ervoor te zorgen dat onze visie door alle PSW-ers wordt uitgedragen, besteden we structureel aandacht aan iedere medewerker. Zij zijn degenen die de beloftes aan onze cliënten kunnen en moeten waarmaken. We investeren daarom in opleidingen, individuele coaching en teamactiviteiten.

Word jij onze nieuwe collega? Contact opnemen