Dagbesteding

Opening nieuwe dagbestedingslocatie van De Zorggroep in Werkleercentrum PSW Tegelen

maandag 29 april 2024

PSW en De Zorggroep werken samen voor dagbesteding in Tegelen

Gelegen in hartje Tegelen, aan het Wilhelminaplein, ligt Werkleercentrum PSW Tegelen, een dagbestedingslocatie voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Iets verderop ligt De Bongerd, een locatie waar De Zorggroep dagbesteding bood aan mensen die ouder worden. PSW had plek vrij binnen het Werkleercentrum en De Zorggroep zocht een nieuwe plek om dagbesteding aan te bieden. Waarom niet samenwerken, dachten beide partijen. Op 25 april opende de nieuwe dagbestedingslocatie van De Zorggroep in het pand van PSW haar deuren.

Plek voor ontmoetingen
De nieuwe dagbestedingsplek heeft een echt woonkamergevoel. Gezellig behang en sfeervolle meubels. In deze ruimte, met eigen ingang, doen bezoekers van de dagbesteding van De Zorggroep dagelijks diverse activiteiten waarbij -waar mogelijk- de samenwerking met PSW wordt gezocht. “Dit willen we organisch laten groeien. Samen met onze deelnemers kijken we waar behoefte aan is en wat we voor elkaar kunnen betekenen”, geeft Jarick Hermans, trainee teamleider bij PSW, aan. “We beginnen met het verzorgen van een tweewekelijkse warme lunch die door de deelnemers van PSW op de locatie verzorgd wordt. Vandaaruit gaan we kijken waar nog meer kruisbestuiving mogelijk is. Denk aan gezamenlijk activiteiten doen.”

‘’Deze locatie ligt midden in het centrum bij diverse winkels. Onze vrijwilligers kunnen dus makkelijk met de bezoekers gaan winkelen. Daarnaast biedt het gebouw mogelijkheden voor samenwerken met PSW en kunnen we in de toekomst hopelijk ook samen meer creatieve activiteiten ondernemen’’, vertelt Petra Grubben, medewerker dagbesteding Wilhelminaplein van De Zorggroep.

Elkaar ontmoeten en elkaar weten te vinden is dus erg belangrijk en hier was tijdens de kleinschalige opening op 25 april volop aandacht voor. De deelnemers van PSW verwelkomden de bezoekers van de dagbesteding met eigen gebakken lekkernijen en koffie en thee. Ook was er een muzikant die zorgde voor een extra feestelijk tintje.

Win-winsituatie
PSW en De Zorggroep werken al langer samen in Tegelen en in de regio. Ook bij zorgcentrum St. Julia zijn bijvoorbeeld deelnemers van PSW te vinden. Zij helpen hier bij diverse ondersteunende werkzaamheden zoals het vouwen van het gewassen beddengoed of maken samen met bewoners een wandeling. Door de samenwerking hebben deelnemers van PSW een zinvolle dagbesteding en hebben bewoners St. Julia sociale contacten. Een win-winsituatie. Jarick: “De samenwerking met De Zorggroep sluit perfect aan bij onze doelstellingen: lokale verankering, volop deelnemen aan de maatschappij en het bieden van toekomstbestendige zorg; beide groepen, die een bepaalde vorm van zorg of begeleiding nodig hebben, kunnen elkaar op deze manier helpen.”

Contact opnemen

Heb je een vraag? Of ben je op zoek naar advies of informatie? Onze medewerkers staan klaar en helpen je graag.

Bel ons
Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer:
0475 – 474400

Mail ons
info@psw.nl