Kind en gezin, PSW nieuws

Start nieuwbouw en nieuwe naam voor s(b)o kincentrum

dinsdag 18 juni 2024

Vandaag werd de officiële start gevierd van de nieuwbouw van de twee Venrayse scholen Focus (speciaal basisonderwijs, onderdeel van SPOVenray) en Spectrum (speciaal onderwijs, onderdeel van Onderwijsgroep Buitengewoon). Ook PSW Junior opent een voorziening in de nieuwe locatie. Daarnaast werd de naam onthuld van het nieuwe kindcentrum dat vanaf 2025 verder gaat onder één naam. Het nieuwe onderkomen wordt gebouwd op het vrijgekomen deel van het Raayland College.

De leerlingen worden nauw betrokken bij het bouwproces. Niet alleen wordt de nieuwbouw in het huidige schoolgebouw aan het Groenewoltsepad in Venray zichtbaar gemaakt aan de hand van tekeningen en bouwmaterialen, ook zijn de leerlingen betrokken bij de selectie van de nieuwe naam. Zo hebben de scholen verkiezingen georganiseerd en mochten de leerlingen stemmen op hun favoriete naam.

Kindcentrum Kwispeldans

Vandaag werd onder toeziend oog van ouders, leerlingen, medewerkers, samenwerkingspartners en wethouder Daan Janssen de naam op speelse wijze bekendgemaakt op de bouwplaats. Door het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van opdrachten werd telkens één letter onthuld waardoor uiteindelijk de naam van het nieuwe kindcentrum werd gevormd: Kwispeldans.

De Kwispeldans is een bijendans die vanwege zijn werkwijze (elkaar helpen en wegwijs maken) symbool staat voor het kindcentrum. Daarnaast sluit de naam mooi aan bij de historie van de gemeente Venray die van oudsher bekendstaat om zijn belangrijke bijenteelt.

Officiële start nieuwbouw

Daarnaast werd het bouwbord onthuld wat tevens de officiële start betekent van de nieuwbouw. Binnenkort starten Muller Bouw en Van Delft Groep onder begeleiding van SORS Adviesgroep met de werkzaamheden van de fundering. Naast de 2 scholen voor speciaal (basis)onderwijs komt in het kindcentrum ook een voorziening van PSW Junior voor kinderen met een meervoudige beperking waarvoor onderwijs (nog) niet mogelijk is.

Met de aanleg van het schoolterrein en park (excl. groen) zal in mei 2025 gestart worden. De bouw van de nieuwe school zal naar verwachting in de zomer van 2025 klaar zijn. Ook moet dan de nieuwe inrichting van het schoolterrein gerealiseerd zijn. De openbare ruimte rondom de school en benodigde aanpassingen aan de Zuidsingel en St. Antoniusstraat zullen na de zomer worden gerealiseerd.

(foto door Zebra fotostudio’s)

Contact opnemen

Heb je een vraag? Of ben je op zoek naar advies of informatie? Onze medewerkers staan klaar en helpen je graag.

Bel ons
Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer:
0475 – 474400

Mail ons
info@psw.nl