Kind en gezin

Succesvol symposium ‘Onderwijs voor ieder kind in Limburg’

donderdag 16 november 2023

Onderwijsgroep Buitengewoon, Adelante en PSW werken sinds 2020 intensief samen om in Limburg speciaal onderwijs in verbinding met zorg en revalidatie te verbeteren en te organiseren. Dit vanuit de visie ‘recht op onderwijs voor ieder kind’. Ook voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking waarvoor dit niet altijd vanzelfsprekend is. Vanuit verschillende locaties in Limburg willen we helpen de complexe regelgeving te vereenvoudigen voor kinderen die extra ondersteuning of zorg nodig hebben. Bovendien brengen we dit -binnen de bestaande mogelijkheden- al in de praktijk bij Ulingshof in Venlo en de Heikei in Haelen.

Symposium

Om deze visie verder uit te dragen en het gesprek te voeren over de integratie van onderwijs, revalidatie en zorg, organiseerden Onderwijsgroep Buitengewoon, Adelante en PSW op 15 november een symposium waar ouders, onderwijspartijen, zorgaanbieders, beleidsmakers, ketenpartners en andere betrokkenen samen kwamen om te praten over de (on)mogelijkheden in onderwijs voor kinderen met een meervoudige beperking.

Tijdens het symposium werd vanuit verschillende invalshoeken gesproken over de visie, de weerbarstige praktijk vanuit wet- en regelgeving en wat nodig is om onderwijs voor ieder kind te bereiken. Ouders, professionals en bestuurders van onderwijs en zorg gingen met elkaar in gesprek. Spreker Rick Brink (Directeur Belangenbehartiging Stichting Studeren en Werken op Maat en voormalig minister Gehandicaptenzaken) deelde zijn persoonlijke schooltijdervaring en lichtte toe hoe hij zich nu inzet voor gelijke kansen voor mensen met een beperking op de arbeidsmarkt. Martijn Sanders (Directeur Kansengelijkheid en Onderwijsondersteuning bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) deelde tenslotte het programma waar vanuit het ministerie OC&W aan gewerkt wordt om te komen tot passend onderwijs voor ieder kind. Kortom, een inspiratievolle en leerzame middag waarbij een goede stap in de richting van ‘Onderwijs voor ieder kind!’ is gezet.

Contact opnemen

Heb je een vraag? Of ben je op zoek naar advies of informatie? Onze medewerkers staan klaar en helpen je graag.

Bel ons
Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer:
0475 – 474400

Mail ons
info@psw.nl