Kevin Thielen krijgt ondersteuning van PSW Junior

“Ik heb heel veel nieuwe dingen van de begeleiding van PSW Junior geleerd, daar ben ik blij mee. Ik wil dingen zelf kunnen, voor mijzelf en om mam te helpen.

Kevin Thielen had op jonge leeftijd al een extra steuntje in de rug nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Mayke, Kevins moeder: “Kevin ging met 9 maanden naar een orthopedagogisch kinderdagcentrum. Later kreeg hij ook begeleiding thuis. In zijn basisschooltijd hebben we het een tijdje zonder die extra ondersteuning gedaan. We waren de aaneenschakeling van hulpverleners in huis even moe. Later hebben we weer begeleiding ingeschakeld, dat was voor Kevin nodig om zich verder te ontwikkelen. Toen is PSW Junior in beeld gekomen. Over de ondersteuning door PSW Junior ben ik heel tevreden. Ik zie een groot verschil tussen Kevin nu en een tijd geleden. Zijn zelfstandigheid en zelfvertrouwen zijn gegroeid.”  

Zelfstandigheid  
Kevin: “Ik heb heel veel nieuwe dingen van de begeleiding van PSW Junior geleerd, daar ben ik blij mee. Ik wil dingen zelf kunnen, voor mijzelf en om mam te helpen. Vroeger stond ik in de winkel en dan wist ik het niet meer. Mijn begeleidster Lizet heeft me geleerd boodschappen te doen, te rekenen en te pinnen. Ik probeer nu eerst zelf iets uit, dat durfde ik een tijd geleden niet. Als het niet lukt vraag ik pas om hulp en dan gaan we oefenen. Zo leer ik steeds meer. Lizet heeft me geholpen een bijbaantje te vinden. Ik breng al drie jaar weekbladen rond. Nu gaan we samen werk voor mij zoeken. Ik ben namelijk net van school af, VSO Impuls in Tegelen. Ik wil graag in de horeca werken, dat vind ik leuk en daar heb ik een diploma voor gehaald. Zelfstandig wonen? Nee, dank je, dat wil ik nog lang niet. Ik vind het thuis te fijn. Dat komt later wel. Het hoeft niet allemaal met de sneltrein te gaan.” 

Op maat  
Lizet Linders is ambulant begeleider bij PSW Junior: “Kevin kan zelf goed vertellen wat hij wil doen en leren. Ik sluit daarop aan. We oefenen, Kevin merkt dat hij het kan en zo groeien zijn zelfstandigheid en zelfvertrouwen steeds meer. Ik zie Kevin een keer per week. Afspraken maak ik tegenwoordig rechtstreeks via de app met hem. Naast praktische vaardigheden blijven oefenen, zijn we aan de slag met geschikt werk zoeken. En later komt ongetwijfeld ook begeleid wonen een keer in beeld. Naar beide werken we samen stap voor stap toe, in Kevins tempo.”