Tigisti Andeberhan werkt bij Albert Heijn Heerschap Moesel met ondersteuning van PSW Werk

“Ik werk graag in de supermarkt omdat ik veel contact heb met mensen en ik ze kan helpen. Dat lukt al heel goed, ik leer ook de taal steeds beter spreken. Mijn droom is om straks overal in de supermarkt te kunnen werken, ook achter de kassa. PSW Werk ondersteunt me hierbij.”   

Succesvolle samenwerking PSW Werk en Albert Heijn Heerschap : “We kijken allebei vanuit mogelijkheden.”  

“Dat al onze gezamenlijke trajecten positief verlopen is geen toeval. PSW Werk en Albert Heijn Heerschap denken allebei niet vanuit obstakels maar vanuit mogelijkheden en ontwikkelingskansen. Albert Heijn Heerschap heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan: het bedrijf staat open voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij het vinden en houden van een baan. Die medewerkers worden net zo gezien en gehoord als alle andere. Dat komt door het familiaire karakter van het bedrijf, die sfeer is overal voelbaar. Voor mensen die wij ondersteunen is een veilige en betrouwbare basis als deze super fijn en helpend.”  

Elean Daoudi is jobcoach van PSW Werk. Zij begeleidt meerdere werknemers bij een van de zes vestigingen van Albert Heijn Heerschap in Weert, Nederweert en Leudal. “We hebben een goede werkrelatie, gebaseerd op onderling vertrouwen. Ik voel me altijd welkom en we kunnen zaken open bespreken. Albert Heijn Heerschap denkt mee wat wél kan. Een mooi voorbeeld daarvan is Tigisti die sinds een aantal maanden bij Albert Heijn Heerschap Moesel werkt. Waar haar vorige werkgever vindt dat ze te veel moeite heeft met de taal, zegt afdelingsmanager Marten hier: ‘Tigisti spreekt al prima Nederlands, dat is geen belemmering.’ Vervolgens stelt hij een inwerkschema op dat zorgt dat ze op veel afdelingen met veel collega’s en klanten in contact komt.” Marten: “We merkten daarnaast dat de taallessen die zij nog volgde onder haar niveau lagen. De ochtend van de taalles werkt ze nu ook bij ons. Door alle vragen van klanten leert ze veel meer en sneller.” Tigisti: “Als een klant vraagt of de spinazie op is, zoek ik mee of kijk ik in de koelcel. Als ik niets vind, ga ik mijn collega vragen. Ik vind het contact met mensen fijn en help ze graag. Ook leer ik zo de taal goed spreken. Daarom werk ik hier graag. Ik wil veel leren en mijn droom is straks op alle afdelingen van de supermarkt kunnen werken, ook achter de kassa.” 

Elean: “Albert Heijn Heerschap heeft Tigisti omarmd. Je ziet haar daardoor groeien; in vaardigheden, taal en als persoon. Kroop ze eerst in haar schulp, nu vraagt ze hulp als ze iets niet weet. Ik weet zeker dat haar talent hier tot ontplooiing komt. Mijn begeleiding is straks niet meer nodig, dan kan ze het helemaal zelf.” 

Tigisti werkt bij Albert Heijn Heerschap op basis van de beroeps begeleide leerweg (BBL) Assistent Verkoop, Mbo niveau 1. Ze gaat één dag naar school bij Gilde Opleidingen in Roermond en werkt vier dagen. Jobcoach Elean Daoudi van PSW Werk ondersteunt haar bij het werk en schoolopdrachten, ze komt gemiddeld een keer per week langs. Afdelingsmanager Marten Stevens begeleidt Tigisti met de praktijkopdrachten en op de werkvloer kan ze bij collega’s terecht. Tigisti wil na deze opleiding het vervolg op Mbo niveau 2 doen.  

 

PSW Werk begeleidt mensen met een ondersteuningsvraag bij het vinden en houden van passend werk. PSW Werk ondersteunt hierbij ook de werkgevers, opdrachtgevers en verwijzers.   

 Albert Heijn Heerschap heeft zes supermarkten in Weert, Nederweert en Leudal die uniek zijn vanwege onder andere het volledige Bakkerij Heerschap-assortiment dat het hele jaar in alle vestigingen beschikbaar is.