PSW nieuws

Diensten plukken: uithelpen en PSW beter leren kennen

maandag 08 juli 2024

“Het voelde als dertig jaar geleden toen ik als begeleider begon: ’s avonds denken: ik moet me niet verslapen en in alle vroegte op pad naar het werk. Ik had er zin in! Door deze dienst te plukken, sneed het mes voor mij aan twee kanten: ik kon uithelpen in een drukke ochtendsituatie op een woonbegeleidingscentrum en ik heb PSW weer een beetje beter leren kennen. Mijn zorgachtergrond kwam wel van pas, maar vooral de instructie en uitleg van de aanwezige begeleider was fijn.”

“Ik heb een bewoner kunnen helpen zijn dag rustig op te starten, we hebben met alle bewoners samen gezellig ontbeten en de begeleider kon andere bewoners helpen. Af en toe kwam ze om de hoek kijken of alles liep. Dat was fijn: je voelt je namelijk wel verantwoordelijk maar er is dus back up. De bewoners vertelden tijdens het ontbijt over het wonen en de dagbesteding, daar heb ik van alles van opgestoken. Daarnaast realiseerde ik me weer eens te meer hoe voornaam het werk van begeleiders op de werkvloer is. Om 09.00 uur ben ik met veel energie en voldoening naar het Centraal Bureau gereden om aan mijn eigen werkdag te beginnen. Alle indrukken en informatie neem ik fijn mee.”

Mariël van de Beek is adviseur Leren en Ontwikkelen bij PSW. Net als andere collega’s van de ondersteunende diensten van het Centraal Bureau van PSW draait ze af en toe een dienst om uit te helpen in een woonbegeleidings- of activiteitencentrum of op een locatie van PSW Junior.

Contact opnemen

Heb je een vraag? Of ben je op zoek naar advies of informatie? Onze medewerkers staan klaar en helpen je graag.

Bel ons
Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer:
0475 – 474400

Mail ons
info@psw.nl