Passend werk

“Goede samenwerking PSW Werk en ENBI win-win situatie voor alle partijen”

woensdag 03 april 2024

“De samenwerking tussen PSW Werk en ENBI Plastics and Silicons BV in Echt is heel goed. Het is mooi dat ENBI mensen die ondersteuning nodig hebben om passend werk te vinden de kans geeft dat in hun bedrijf te doen. We hebben een eigen werkruimte én werken in de fabriek. De werkzaamheden zijn geschikt en gevarieerd: van enkelvoudige tot complexe handelingen, sommige zelfs met robots. Het trainingsteam verricht werk voor ENBI, onze kandidaat-werknemers kunnen werkervaring opdoen en ENBI faciliteert en waardeert dat. We hebben een toffe, vaste ‘Harrie’ (co-worker) als aanspreekpunt vanuit het bedrijf en voelen ons gewoon onderdeel van ENBI. Een echte win-win situatie voor alle partijen.”

Trainingsteam PSW Werk
Lei Kurvers is jobcoach bij PSW Werk en begeleidt drie dagen per week het trainingsteam bij ENBI Plastics and Silicons BV in Echt. ”De trainingsteams van PSW Werk zijn eigenlijk een soort onderzoeksfase. Wij gaan samen met de kandidaat-werknemer op zoek naar waar zijn/haar plafond ligt. Wat wil iemand, welke vaardigheden en kwaliteiten heeft iemand, hoe zijn de arbeidsmoraal en  belastbaarheid en hoeveel uren zijn maximaal mogelijk?”

Breed veld aan aanmeldingen
“Ik heb te maken met kandidaten die om sterk uiteenlopende redenen ondersteuning nodig hebben om werk te vinden. Denk aan re-integratietrajecten, statushouders of mensen met een verstandelijke beperking.” De aanmeldingen komen vanuit het UWV, de gemeente via de Participatiewet of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz).”

Van begeleiding nabij naar zelfstandigheid
“In het trainingsteam ben ik als jobcoach in de buurt. We werken stapsgewijs, vaak moeten kandidaten eerst (weer) in een werkritme komen. Als iemand zich goed ontwikkelt, gaan we op zoek naar een werk- of stageplek op afstand. Dat kan elders in hetzelfde bedrijf zijn of bijvoorbeeld op het aangrenzende bedrijventerrein. Altijd op maat en wat bij iemand past. We werken met ‘Harries’: een soort werkmaatje: medewerkers van het bedrijf die op de werkvloer het aanspreekpunt zijn voor de kandidaat-werknemer. Een goede Harrie vergroot de kans op blijvend succes aanzienlijk. Soms lukt een traject niet en stopt de samenwerking. Meestal vinden we een passende werkplek, betaald of onbetaald. Het is mooi als dat lukt, mensen op hun werk lekker in hun vel zitten en zelf (weer) vooruit kunnen. Daar doe je het voor.”

Contact opnemen

Heb je een vraag? Of ben je op zoek naar advies of informatie? Onze medewerkers staan klaar en helpen je graag.

Bel ons
Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer:
0475 – 474400

Mail ons
info@psw.nl