Dagbesteding, PSW nieuws

‘INGEPAKT’: Een unieke theatervoorstelling binnenkort op de planken

donderdag 16 mei 2024

Een grootschalig kunstproject over duurzaamheid bedacht en uitgevoerd door deelnemers PSW Gewoon Doen.

Op 5 juni gaat de voorstelling ‘INGEPAKT’ in première in De Mèrthal in Horst. De theatervoorstelling maakt deel uit van een grootschalig kunstproject en is geïnitieerd vanuit Theater Kleinkunst, onderdeel van dagbesteding PSW Gewoon Doen. Mensen met een verstandelijke beperking en professionele acteurs en kunstenaars bundelen hun krachten. Dit leidt tot een bijzondere theaterbelevenis. De voorstelling is te zien op 5, 8, 9 en 15 juni.

Multidisciplinaire theatervoorstelling over plasticsoep

‘Ingepakt’ is een inclusieve en vernieuwende theatervoorstelling die drie verschillende elementen omvat, die elkaar ook weer versterken. Zo is er door de spelers van Theater Kleinkunst hard gewerkt aan een indrukwekkend theaterstuk. Iedere speler heeft een rol die hem of haar op het lijf geschreven is. Een boeiende expositie van beeldende kunst én videokunst maken de voorstelling helemaal af. Alles is bedacht en gemaakt door deelnemers van PSW.

De makers hopen met de theatervoorstelling bewustwording te creëren over de grote berg afvalplastic die is ontstaan (plasticsoep). Het actuele onderwerp vanuit de belevingswereld van mensen met een verstandelijke beperking vertalen naar een unieke theatervoorstelling, vormt hierbij het uitgangspunt.

Een proces van bewustwording

De makers van de voorstelling geloven erin dat we samen voor een betere wereld kunnen zorgen en daarom wordt iedereen bij de voorstelling betrokken: van scholieren en studenten tot (zorg)organisaties en bedrijven, cultuurliefhebbers en milieubewuste individuen.

De toneelgroep heeft zich verdiept in het onderwerp plasticsoep en dit riep verschillende emoties op. Deze komen allemaal naar voren in het theaterstuk.  Mooi om te benoemen is dat spelers zich de afgelopen maanden steeds meer bewust zijn geworden van eigen plastic gebruik. Ligt er nu ergens plastic? Dan wordt dit opgeruimd en ook wordt alle kennis meegenomen naar huis en/of naar de woningen.

Zoals deelnemer Kevin heel mooi verwoordt: ‘We zouden met deze voorstelling het liefst in één keer de hele wereld duidelijk maken dat plastic gewoon niet kan. Dat zou eigenlijk het allermooiste zijn.’

Binnen de creatieve ateliers van PSW zijn uiteenlopende, indrukwekkende kunstobjecten gemaakt uit gerecycled plastic. Deze zullen in de voorstelling te zien zijn.

 

Data en ticketverkoop: er zijn nog kaartjes beschikbaar! 

‘INGEPAKT’ is op 5, 8, 9 en 15 juni te zien in De Mèrthal in Horst en er zijn voor alle data nog kaartjes beschikbaar. Kijk voor meer informatie over de theatervoorstelling en ticketverkoop op www.theaterkleinkunst.nl.

Contact opnemen

Heb je een vraag? Of ben je op zoek naar advies of informatie? Onze medewerkers staan klaar en helpen je graag.

Bel ons
Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer:
0475 – 474400

Mail ons
info@psw.nl