Ontwikkelingsgroep PSW het Uilennest / Buitenschoolse opvang en vakantieopvang PSW Junior

Ulingshofweg 26 5915 PM Venlo

Onze ontwikkelingsgroepen zijn er voor kinderen van 2-5 jaar met een (verstandelijke) beperking, ontwikkelingsachterstand, taal- of spraakproblematiek en/of gedragsproblemen. Omdat ieder kind zich optimaal moet kunnen ontwikkelen. Soms is daar een steuntje in de rug bij nodig.

Na een beeldvormingsfase stellen we samen met de ouders een ondersteuningsplan op en bieden we begeleiding en behandeling gericht op de doelen en hulpvraag van het kind. We ondersteunen hierbij ook de ouders. Indien nodig worden therapieën in het programma opgenomen. We werken op een speelse en methodische manier aan de ontwikkeling van het kind en bereiden hen zo voor op een vorm van onderwijs.

Onze ontwikkelingsgroepen zijn aangehaakt aan reguliere basisscholen en kinderopvang. In de nabije woonomgeving van het kind, vaak in of naast de school/kinderopvang van broertje of zusje. De kinderen van de ontwikkelingsgroep ontmoeten kinderen van de school/kinderopvang en leren ook zo van elkaar. Ontwikkelingsgroep PSW het Uilennest ligt in Ulingshof, Centrum voor onderwijs, zorg en revalidatie.

Op deze locatie bieden we ook buitenschoolse opvang (BSO) en vakantieopvang voor kinderen en jongeren uit de regio. De vakantieopvang is er om in de vakantie leuke dagen te beleven en de thuissituatie even te ontlasten. Met professionele begeleiding van PSW Junior.

Ulingshof, Centrum voor onderwijs, zorg en revalidatie is een samenwerking tussen PSW, Onderwijsgroep Buitengewoon en Adelante. Doel van de samenwerking is kinderen op één plek een combinatie van onderwijs, zorg en revalidatie aan te bieden. Juist kinderen of jongeren met een ziekte, aandoening of beperking hebben naast onderwijs, (revalidatie)behandeling, zorg en ondersteuning nodig. Onderwijsgroep Buitengewoon, Adelante Zorggroep en PSW maken zich sterk om deze verschillende systemen te laten aansluiten bij de ondersteuningsbehoefte van deze kinderen. Ulingshof biedt een totaalpakket aan kinderen in de leeftijd van 2 t/m 20 jaar met een lichamelijke, neurologische, cognitieve en/of (ernstig) meervoudige beperking en langdurig somatisch zieke kinderen.

 

 

Contact opnemen

Bekijk onze locatie op de kaart

Ontwikkelingsgroep PSW het Uilennest / Buitenschoolse opvang en vakantieopvang PSW Junior

Ulingshofweg 26 5915 PM Venlo

Klik hier voor meer info