Ontwikkelingsgroepen PSW Sprankel 1 en Sprankel 2

Wilgenstraat 10 5802 CP Venray

Onze ontwikkelingsgroepen zijn er voor kinderen van 2-5 jaar met een (verstandelijke) beperking, ontwikkelingsachterstand, taal- of spraakproblematiek en/of gedragsproblemen. Omdat ieder kind zich optimaal moet kunnen ontwikkelen. Soms is daar een steuntje in de rug bij nodig.

Na een beeldvormingsfase stellen we samen met de ouders een ondersteuningsplan op en bieden we begeleiding en behandeling gericht op de doelen en hulpvraag van het kind. We ondersteunen hierbij ook de ouders. Indien nodig worden therapieën in het programma opgenomen. We werken op een speelse en methodische manier aan de ontwikkeling van het kind en bereiden hen zo voor op een vorm van onderwijs.

Onze ontwikkelingsgroepen zijn aangehaakt aan reguliere basisscholen en kinderopvang. In de nabije woonomgeving van het kind, vaak in of naast de school/kinderopvang van broertje of zusje. De kinderen van de ontwikkelingsgroep ontmoeten kinderen van de school/kinderopvang en leren ook zo van elkaar.

In Venray heeft PSW twee ontwikkelingsgroepen: Sprankel 1 en Sprankel 2. Beide liggen bij Kinderdagverblijf De Groene Wereld. De ontwikkelingsgroepen verschillen wat betreft ondersteuningsvraag en dus begeleiding en behandeling van de kinderen. Sprankel 2 is een 'gewone' ontwikkelingsgroep, Sprankel 1 biedt ondersteuning, begeleiding en behandeling aan kinderen met een (ernstige) meervoudige beperking (EMB).

Contact opnemen

Bekijk deze locatie op de kaart

Ontwikkelingsgroepen PSW Sprankel 1 en Sprankel 2

Wilgenstraat 10 5802 CP Venray

Klik hier voor meer info