Passend werk

Mooie resultaten samenwerking PSW Werk en Jumbo Panningen

vrijdag 08 maart 2024
Cedris prijs voor Jumbo Panningen
 
Cedris is de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt en zorgt voor een goede match tussen werkgevers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 
De Jumbo uit het Limburgse Panningen heeft de Cedris Waarderingsprijs 2024 gewonnen! Deze tweejaarlijkse prijs beloont bijzondere initiatieven die zich op een innovatieve manier inzetten om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. De jury: “Dit bedrijf biedt kansen voor een groep voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Het is een voorbeeld voor de branche!”
De supermarktvestiging helpt jonge mensen dankzij een combinatie van scholing en begeleiding aan een baan in de winkel. Dat doen ze samen met Jobcoaches van PSW Werk en de gemeente Peel en Maas. Het gaat om jongeren die vanwege allerlei redenen normaal niet zo snel door de branche geselecteerd worden. Inmiddels heeft Jumbo Panningen 15 medewerkers in dienst die ooit begonnen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’, maar nu gewoon onderdeel zijn van het team.
 
De jongeren zoeken elkaar daarnaast ook in de privésituatie op: dit betekent nieuwe sociale contacten voor jongeren die voorheen soms in een isolement zaten. En extra mooi: de jongeren krijgen steun van hun eigen collega’s. Ze worden begeleid door een collega die werkt op dezelfde afdeling, maar een coachende rol krijgt. Deze aanpak is heel succesvol. Sommige collega’s die voorheen ondersteuning nodig hadden, groeien nu zelf door en bieden op un beurt begeleiding aan nieuwe collega’s.
 
Lees meer op de website van Cedris
 
Of bekijk het filmpje

Contact opnemen

Heb je een vraag? Of ben je op zoek naar advies of informatie? Onze medewerkers staan klaar en helpen je graag.

Bel ons
Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer:
0475 – 474400

Mail ons
info@psw.nl