Passend werk

Opening Ontmoeten en Ontwikkelen Maasgouw

donderdag 14 september 2023

Voor inwoners van Maasgouw die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de maatschappij, is het project Ontmoeten & Ontwikkelen gestart. In werkleercentrum PSW Maasbracht is een gezellige ruimte ingericht (‘De Ontmoeting’) die het ontmoeten van elkaar gemakkelijk en gezellig maakt. Vandaaruit worden in overleg met de kandidaten eerst activiteiten ondernomen en daarna wordt gezocht naar een passend en geschikt vervolg. Dat kan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of werk zijn. Op donderdag 14 september was de gezellige officiële opening van Ontmoeten & Ontwikkelen.

Ontmoeten en ontwikkelen gaat van start!
Samenwerking van PSW Werk, Servicepunt MER, Wel.kom en gemeente Maasgouw gericht op meedoen aan de samenleving 

Op donderdag 14 september was de opening van Ontmoeten & Ontwikkelen. Een samenwerking gericht op het activeren en verbinden van inwoners die een extra stapje nodig hebben om deel te nemen aan de maatschappij. Iedere dinsdag en donderdag treffen de deelnemers elkaar om gezamenlijk activiteiten te ondernemen om zo te groeien binnen hun eigen interesses en talenten.

Sommige inwoners die door omstandigheden langer thuis zijn geweest, willen graag meer verbinding met mensen, met hun wijk of buurt of vrijwilligerswerk doen. Weten wat je wil, de eerste stap zetten en je weg hierin zoeken, is dan soms een uitdaging. Voor deze inwoners zijn gemeente Maasgouw, PSW Werk, Servicepunt MER en Wel.kom het project ‘Ontmoeten en Ontwikkelen gestart’. Het doel van dit project is niet direct om mensen meteen weer aan het werk te krijgen, wel om hen op een laagdrempelige manier weer te activeren en in contact te brengen met anderen. De plek waar ze samenkomen heet niet voor niets ‘De Ontmoeting’. Vanuit daar wordt gekeken hoe de deelnemer zich verder kan ontwikkelen en zo weer kan deelnemen aan de maatschappij.  

Vanuit eigen talent en interesse 

Wethouder Carla Peters van de gemeente Maasgouw: “Gelukkig kunnen we van start gaan met deze samenwerking van organisaties die onze inwoners graag ten dienste staan. Onze inwoners ondersteuning bieden die hen op weg helpt in hun eigen ontwikkeling en onze samenleving verrijkt is hetgeen waar we het voor doen. Je interesse en talent verder ontwikkelen maakt je een rijker mens en dat biedt kansen voor een mooie toekomst.”  

Twee keer per week 

Jenny Coenen, jobcoach bij PSW: “Twee keer per week komen we bij elkaar in het gebouw van PSW Maasbracht. Samen starten we met het drinken van een kop koffie of het meedoen met een groepsactiviteit die deelnemers zelf kiezen. Dat kan bijvoorbeeld zijn: samen koken of werken in de tuin. In eerste instantie met als doel dat mensen elkaar ontmoeten en weer mee kunnen doen in de samenleving. Van daaruit gaan we samen met de deelnemers kijken naar hun interesses en mogelijkheden.” 

Positieve gezondheid 

Iedere dinsdag- en donderdag komen de deelnemers bij elkaar bij ‘de Ontmoeting’ in Activiteitencentrum PSW Maasbracht. De pilot, gebaseerd op het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, loopt twee jaar.

Meer weten?  

Neem dan contact op met Ruud Vogelzang op 06-206 21 412 of via r.vogelzang@psw.nl 

Contact opnemen

Heb je een vraag? Of ben je op zoek naar advies of informatie? Onze medewerkers staan klaar en helpen je graag.

Bel ons
Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer:
0475 – 474400

Mail ons
info@psw.nl